head-tag.png

BakkerBio winnaar Ekoland Innovatieprijs 2015

BakkerBio is uitgeroepen tot winnaar van de Ekoland Innovatieprijs biologische landbouw 2015. De uitreiking vond woensdagavond 21 januari plaats op het Foodplein van de Bio-beurs. Wridzer en Jan Willem Bakker van BakkerBio ontvingen een geldprijs van 1500 euro en een koperen spade van de firma Kopersporen. De tweede prijs was voor Veld & Beek en de derde prijs ging naar Boomgaard Ter Linde. Jurylid Maria van Boxtel roemde de drie genomineerden vanwege het feit dat ze allemaal niet bang zijn om om zich heen te kijken en zo op innovatieve idee├źn komen.

BakkerBio teelt in Munnekezijl diverse bio-gewassen, zoals bloemkool, aardappelen, knolselderij en granen. De juryleden motiveren de uitslag in een persbericht als volgt:

BakkerBio stelt de bodem centraal. Door innovaties in bodembewerking, zoals niet ploegen of spitten plus beddenteelt met vaste rijpaden, blijft de natuurlijke gelaagdheid van de bodem in stand. Met hun aanpak is de familie Bakker een voorbeeld voor andere boeren. Wridzer en Jan Willem Bakker zoeken onvermoeibaar naar innovatieve oplossingen die passen in hun bedrijf, zelfstandig en in samenwerking met andere ondernemers. BakkerBio zoekt duurzame oplossingen die passen bij de bodemaanpak op het bedrijf, waarbij de kringloop centraal staat. Eigen innovaties, zoals de schoffelmachine die ook eitjes van de koolvlieg wegblaast, zorgen voor een weerbaar systeem met minder brandstofgebruik en goede rentabiliteit. Deze totaalaanpak heeft de jury doen besluiten om de eerste prijs aan BakkerBio toe te kennen.

Auteur: Lenneke Schot
Copyright: www.biojournaal.nl

Terug naar alle berichten